„УЧИЛИЩНА ПАНОРАМА“ СЕ ПРОВЕДЕ ЗА СЕДМА ГОДИНА В БЛАГОЕВГРАД

„УЧИЛИЩНА ПАНОРАМА“ СЕ ПРОВЕДЕ ЗА СЕДМА ГОДИНА В БЛАГОЕВГРАД

„УЧИЛИЩНА ПАНОРАМА“ СЕ ПРОВЕДЕ ЗА СЕДМА ГОДИНА В БЛАГОЕВГРАД

В Благоевград отново се събраха на едно място учебни заведения, школи и неправителствени организации. Всички участници презентираха възможностите, които предоставят, постиженията и успехите на своите възпитаници.

Участие в тазгодишното издание на „Училищна панорама“ взеха Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей П. Корольов”, Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев”, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски”, Средно училище с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”, II ОУ „Димитър Благоев”, V СУ „Георги Измирлиев”, VII СУ „Кузман Шапкарев”, XI СУ „Христо Ботев”, Занималня „Еврика”, Езиков център „LinguaMundi”, Integral – образователни програми, Американски университет в България и Alternativi International. За първа година в събитието се включи представител от неправителствения сектор, с цел да се промотират обмените и доброволческите инициативи сред младите хора на Благоевград.

Инициативата се организира съвместно от община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, като една от дейностите по кариерно ориентиране, насочени към подпомагане на личностното развитие. Основната цел на събитието  бе децата и учениците да се запознаят с възможностите, които се предлагат на образователния пазар, за да могат информирано и мотивирано да направят своя избор. Бяха промотирани профилите и професиите, в които ще се осъществява прием през 2019 година. За желаещите да изучават чужди езици бяха предложени няколко алтернативи както за учениците, така и за по-възрастните.